Składniki:
- pół papryki (kolor jest dowolny)
- 2 jajka
- łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz
- 2 kromki chleba
- Dodaj na patelnię masło klarowane i poczekaj, aż się nagrzeje.
- Po paru minutach na patelni umieść paprykę, pokrojoną wcześniej na cienkie plasterki, wydrążając z niej miąższ.
- Smaż przez około 3-5 min, aż papryka się podpiecze.
- Gdy papryka będzie już wystarczająco usmażona rozbij prosto do jej plasterków jajka i czekaj, aż się usadzą.
- Gdy jajka będą już usadzone to nałóż na nie po jednej kromce chleba i ostrożnie razem z jajkami je obróć.
- Smaż jeszcze prze 5 min, by kromki stały się chrupiące i zdążyły przylgnąć do jajek.
- Gotowe danie ostrożnie wyłóż na talerz. Można ozdobić szczypiorkiem.
Smacznego!
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz