Składniki:
- 1 kg sera twarogowego ( w wiaderku)
- 1 budyń śmietankowy (w proszku)
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka masła
- 7 jajek
- kilka kostek gorzkiej czekolady
- 3-4 łyżeczki mleka
- Ser, budyń, cukier, masło, jajka (same żółtka) zmiksować na gładką masę.
- Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej- wymieszać wszystko razem.
- Piec przez 60 minut w piekarniku ustawionym na 200°C.
- Po upieczeniu na ostygnięte ciasto polać polewą czekoladową*.
- Ozdób np. posiekanymi orzechami włoskimi czy wiórkami kokosowymi.
- Nalej do rondelka wody i gotuj dopóki zacznie wrzeć.
- Po tym czasie na rondelku umieść półokrągły talerz i dodaj kilka kostek czekolady oraz mleko.
- Poczekaj chwilę, aż wszystko się rozpuści od czasu do czasu mieszając.
Smacznego!
E.
P.S.
Wesołych i spokojnych Świąt życzy Emileczka! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz