sobota, 22 października 2016

Domowe i zdrowe rafaello :)

 Zastanawialiście się kiedyś, czy można sklepowe słodycze zastąpić tymi zrobionymi w domu- takimi, które jednocześnie będą zdrowe? Wiem, że większość z Was pomyśli, że jest to niemożliwe i zostanie przy jedzeniu smakołyków, jakie oferują nam sklepowe półki. Jednak muszę Was zaskoczyć. Ostatnio próbowałam zrobić domowe rafaello. Myślę, że mi się udało, ponieważ smak był niesamowity. Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu, bo naprawdę warto!

 Składniki:
  • 250g twarogu chudego/półtłustego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1-2 łyżki miodu
  • ok. 15 migdałów
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
 Sposób przygotowania:
  1. Twaróg rozgnieć widelcem.
  2. Dodaj masło orzechowe i miód- wymieszaj.
  3. Z powstałej masy formuj kulki, do każdej wkładając po jednym migdale.
  4. Kulki obtaczaj w kakao i wiórkach kokosowych.
  5. Włóż do lodówki na około 2 godziny.
S m a c z n e g o !



E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz