sobota, 12 listopada 2016

Deser w minutę- orzeszki pod czekoladą

 Dziś przedstawiam Wam pomysł na świetną przekąskę między posiłkami. Będzie smacznie, prosto i oczywiście zdrowo, a czekolada zrobiona samodzielnie smakuje równie smacznie jak ta sklepowa. Zapraszam! :)

 Składniki:
  • garść orzechów laskowych (lub innych dowolnych)
  • łyżka kakao gorzkiego
  • odrobina gorącego mleka/wody
  • łyżeczka ksylitolu
  • garść malin
 Sposób przygotowania:
  1. Orzechy przełóż do miseczki.
  2. Przygotuj polewę, mieszając energicznie kakao z gorącym mlekiem/wodą i ksylitolem przez jakiś czas- polej orzechy.
  3. Na wierzch posyp malinami.
S m a c z n e g o !

E.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz