środa, 4 stycznia 2017

Najlepszy omlet ze szpinakiem, pomidorem i serem feta

 O tak! Znowu omlet, ale naprawdę uwielbiam to danie. Można do niego dodać co tylko dusza zapragnie. Wyśmienity na słono jak i na słodko. Za każdym razem, gdy przygotowywuje na śniadanie omlet to dodaje do niego coś innego. Dzięki temu zawsze uzyskuje nowy, zaskakujący i pyszny efekt. Dziś proponuje połączenie dość popularne w świecie kulinarnym, czyli szpinak, feta i pomidory! Musicie koniecznie spróbować tych dodatków. Ta potrawa jest zdrowa, prosta w przygotowaniu i pyszna! Zapraszam.


Składniki (na jedną porcję):

3 jajka

pomidor

plaster sera fety

garść szpinaku (można użyć mrożonego)

ząbek czosnku

sól, pieprz

ulubione przyprawy

łyżeczka masła klarowanego


Sposób przygotowania:

1. Roztrzep jajka, dodaj sól i pieprz.

2. Na patelni rozpuść masło klarowane.

3. Na rozgrzaną patelnię dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

4. Poczekaj, aż szpinak zmięknie i dodaj pokrojonego pomidora.

5. Gdy pomidor również zmięknie wylej na patelnie roztrzepane jajka.

6. Dodaj pokruszony plaster fety i przyprawy (wg uznania).

7. Zaczekaj, aż omlet się zetnie.

S m a c z n e g o !
E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz