piątek, 9 grudnia 2016

Hummus z... jajkiem!

  Już od dawna chciałam spróbować tej magicznej pasty z ciecierzycy, jaką jest hummus, ale jakoś nie miałam pomysłu z czym ją podać. W końcu wpadłam na połączenie tego produktu z jajkiem. Muszę przyznać, że wyszło genialnie no i oczywiście -jak zawsze- zdrowo. Świetnie się to sprawdziło na kanapkach. Podawajcie na śniadanie/kolację lub po prostu jako przekąskę. Zapraszam!

 Składniki (na 1 porcję):
  • 1-2 łyżki hummus
  • 2 jajka
  • 2/3 kromki chleba słonecznikowego/razowego lub innego zdrowego
  • plasterki rzodkiewki (opcjonalnie)
  • szczypta soli himalajskiej
 Sposób przygotowania:
  1. Kromki chleba możesz podbiec w piekarniku, jeśli chcesz, aby był chrupki.
  2. Na chlebie rozsmaruj hummus.
  3. Ugoruj jajka, pokrój i ułóż na kanapkach.
  4. Ozdób plasterkami rzodkiewki.
  5. Oprósz solą/ziołami.
S m a c z n e g o !
E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz