Dzisiaj przychodzę do Was z moim nowym odkryciem. Jest to absolutne cudo. Bardzo polecam połączenie jabłka i masła orzechowego. Z resztą do czego nie pasuje masło orzechowe? Tym razem postawiłam na klasykę, ale w troszkę innej wersji. Mianowicie kanapki, ale nie takie normalne... z chleba, tylko z jabłka. Idealne rozwiązanie na z d r o w ą przekąskę między posiłkami lub zamiennik popcornu na oglądanie filmu- zwłaszcza teraz, gdy nastały zimne dni i człowiek nie marzy o niczym innym jak położyć się pod kocem z laptopem i dobrym filmem przy okazji. Zapraszam!
Składniki (na jedną porcje):
- 1 jabłko
- łyżka masła orzechowego 100%
- garść rodzynek
- 2 plastry twarogu chudego
- szczypta cynamonu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Jabłko przekrój na części.
- Posmaruj je masłem orzechowym.
- Następnie posyp rodzynkami, połóż plastry twarogu i posyp cynamonem.
- Możesz jeszcze dodać kilka orzechów np. włoskich.
S m a c z n e g o !
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz