środa, 15 lutego 2017

Fit obiad: kasza jaglana + jajka sadzone + szpinak = niebo w gębie

 Zauważyłam, że na moim blogu bardzo rzadko pojawiają się pomysły na zdrowe obiady. Czas to zmienić! Przyznam, że w tygodniu raczej ich nie gotuję, ponieważ korzystam z mojej stołówki szkolnej. Natomiast zdecydowanie nadrabiam w weekendy. Dzisiaj przedstawiam Wam, jedno z moich ulubionych zestawów. Chyba nie muszę kolejny raz pisać, jak bardzo kocham kaszę jaglaną? :) Szpinakiem i jajkiem też nie gardzę. Największym plusem tego dania jest to, że błyskawicznie się je przygotowywuje. Nic tylko lecieć do kuchni i jeść! Zapraszam!

Składniki:

100g kaszy jaglanej

garść szpinaku (świeży/mrożony)

ząbek czosnku

ulubione przyprawy

łyżka masła klarowanego

2 jajka

Sposób przygotowania:

1. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

2. Na patelni rozpuść masło, dodaj szpinak z przeciśniętym ząbkiem czosnku i przyprawami oraz podduś go nieco.

3. W tym czasie usadź jajka.

4. Na talerz wyłóż kolejno kaszę, podduszony szpinak i jajka.

S m a c z n e g o !


E.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz