Zauważyłam, że na moim blogu bardzo rzadko pojawiają się pomysły na zdrowe obiady. Czas to zmienić! Przyznam, że w tygodniu raczej ich nie gotuję, ponieważ korzystam z mojej stołówki szkolnej. Natomiast zdecydowanie nadrabiam w weekendy. Dzisiaj przedstawiam Wam, jedno z moich ulubionych zestawów. Chyba nie muszę kolejny raz pisać, jak bardzo kocham kaszę jaglaną? :) Szpinakiem i jajkiem też nie gardzę. Największym plusem tego dania jest to, że błyskawicznie się je przygotowywuje. Nic tylko lecieć do kuchni i jeść! Zapraszam!
Składniki:
100g kaszy jaglanej
garść szpinaku (świeży/mrożony)
ząbek czosnku
ulubione przyprawy
łyżka masła klarowanego
2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozpuść masło, dodaj szpinak z przeciśniętym ząbkiem czosnku i przyprawami oraz podduś go nieco.
3. W tym czasie usadź jajka.
4. Na talerz wyłóż kolejno kaszę, podduszony szpinak i jajka.
S m a c z n e g o !
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz