środa, 22 lutego 2017

Zdrowa pasta jajeczna

 Zdaje sobie sprawę, że są tacy, którzy na sam widok pasty jajecznej już chcą uciec, ale wiem, że istnieją też ci, którzy uwielbiają ten smak. Są różne receptury na ten uwielbiany przeze mnie przysmak. Większość z nich zawiera nie do końca zdrowe produkty... Mowa tutaj o majonezie. Dzisiaj zaproponuję tutaj opcję jak można zrobić coś pysznego, ale równie zdrowego. Jak zawsze szybko, smacznie i zdrowo! Zapraszam!



Składniki:

2 jajka

łyżka jogurtu greckiego

ząbek czosnku

sól, pieprz

natka pietruszki (lub szczypiorek/koperek)



Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotuj na twardo.

2. Czosnek przeciśnij przez praskę.

3. Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę.

4. Dodaj jogurt, czosnek, sól i pieprz oraz ulubione przyprawy i natkę- wymieszaj.



S m a c z n e g o !




E.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz