Zdaje sobie sprawę, że są tacy, którzy na sam widok pasty jajecznej już chcą uciec, ale wiem, że istnieją też ci, którzy uwielbiają ten smak. Są różne receptury na ten uwielbiany przeze mnie przysmak. Większość z nich zawiera nie do końca zdrowe produkty... Mowa tutaj o majonezie. Dzisiaj zaproponuję tutaj opcję jak można zrobić coś pysznego, ale równie zdrowego. Jak zawsze szybko, smacznie i zdrowo! Zapraszam!
Składniki:
2 jajka
łyżka jogurtu greckiego
ząbek czosnku
sól, pieprz
natka pietruszki (lub szczypiorek/koperek)
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotuj na twardo.
2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
3. Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę.
4. Dodaj jogurt, czosnek, sól i pieprz oraz ulubione przyprawy i natkę- wymieszaj.
S m a c z n e g o !
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz