sobota, 11 lutego 2017

Jaglanka na wodzie może być równie pyszna!

 Dzisiaj będzie moje standardowe śniadanie. Absolutnie kocham wszystko co jest jaglane! Tymrazem proponuje wersję jaglanki bez laktozy, a konkretniej bez mleka. Kiedyś nie wyobrażałam sobie zjeść jaglanki na wodzie- jak się okazuje nie potrafiłam jej odpowiednio przyrządzić (czyt. przyprawić). Zapraszam do wypróbowania tej nowej odsłony!

Składniki:

5 łyżek płatków jaglanych

szklanka wody

łyżeczka kakao

po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru

łyżeczka miodu

łyżka płatków migdałów

maliny (jeszcze zamrożone dają super efekt)


Sposób przygotowania:

1. Płatki jaglane ugotuj w rondelku przez ok. 3 minuty

2. Gdy woda zacznie bulgotać dodaj kakao, imbir, cynamon.

3. Przełóż jaglankę do miseczki.

4. Udekoruj malinami, posyp płatkami i polej miodem.


S m a c z n e g o !



E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz