Dzisiaj będzie moje standardowe śniadanie. Absolutnie kocham wszystko co jest jaglane! Tymrazem proponuje wersję jaglanki bez laktozy, a konkretniej bez mleka. Kiedyś nie wyobrażałam sobie zjeść jaglanki na wodzie- jak się okazuje nie potrafiłam jej odpowiednio przyrządzić (czyt. przyprawić). Zapraszam do wypróbowania tej nowej odsłony!
Składniki:
5 łyżek płatków jaglanych
szklanka wody
łyżeczka kakao
po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru
łyżeczka miodu
łyżka płatków migdałów
maliny (jeszcze zamrożone dają super efekt)
Sposób przygotowania:
1. Płatki jaglane ugotuj w rondelku przez ok. 3 minuty
2. Gdy woda zacznie bulgotać dodaj kakao, imbir, cynamon.
3. Przełóż jaglankę do miseczki.
4. Udekoruj malinami, posyp płatkami i polej miodem.
S m a c z n e g o !
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz