środa, 1 lutego 2017

Jajecznica z papryką

 To moja kolejna propozycja na śniadanie białkowo- tłuszczowe. Przyznam szczerze, że zwykła jajecznica na maśle już mi się trochę znudziła. Postanowiłam, że postaram się jakoś urozmaicić to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Próbowałam już pomidora, boczku, szpinaku, jednak papryka to mój niekwestionowany faworyt. Spróbujcie sami!

Składniki:

(na jedną porcję)


3 jajka

1/2 papryki

łyżka masła klarowanego

natka pietruszki (opcjonalnie)

sól, pieprz


Sposób przygotowania:


1. Paprykę pokrój w kostkę.

2. Na patelni rozpuść masło.

3. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną paprykę i poczekaj, aż nieco zmięknie.

4. Wbij jajka i cały czas mieszaj, póki się nie zetną.

5. Na koniec przypraw solą i pieprzem.

6. Możesz udekorować natką pietruszki i podać z podpieczonymi kromkami zdrowego chleba.



S m a c z n e g o !
E.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz